Bio - Tim Nash

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bio

Biografie Tim Nash
1982Geboortejaar :-)
1987
Start opleiding aan de muziekacademie te Sint-Niklaas met de optie Doorstroming: Notenleer, zanglessen, piano, harmonie, begeleidingspraktijk, ...

Afgestudeerd met grote onderscheiding (87%)
1996
Eerste podiumervaring bij het dansorkest van zijn vader: "Eddy's Combo".
2002
Keyboards + Lead & Backing vocals bij de 10-koppige band: "The Westband".
2005Finalist zangwedstrijd "Fame" georganiseerd door Free Record Shop. Zangcoaching door Jean-Pierre Bodson van "Voice Male", danscoaching door Michel Froget van "Danscenter Move".
2005
Keyboards + Lead & Backing vocals bij de Waaslandse groep: "The Romantics". Deze 5-koppige groep is bekend door hun jarenlange ervaring in het reilen en zeilen van de muziekgeschiedenis en bestaat uit : Roland Rolus, Marcel De Cauwer (The Pebbles, Vaya Con Dios), Eddy Rooms, Maurice Keghels en Luc Smets.
2005
Keyboards + Lead & Backing vocals bij "Alana Dante".

Alana Dante begint haar carrière in 1995 met een dansversie van Celine Dion's monsterhit "Think Twice". Hier scoort ze dik mee in het buitenland. De grote Belgische doorbraak komt er met "Take me for a ride" in 1997. Hiermee wint ze de Radio 2 Zomerhit 1998,de prijs voor het "Beste Engelstalige Product ", Carré's Best New Artist, Radio Donna's Pepper Award in Vorst Nationaal, 4 Donna awards etc... Ook de opvolger "The life of the party" wordt een hit.

In 1999 neemt Alana deel aan Eurosong met "Get Ready For The Sunsand". Ondanks enige controverse rond een galm aparaat (Cher-effect) dat zou zijn gebruikt tijdens haar live-vertolking, zet Alana een sterke prestatie neer. Ze gaat net niet naar Jeruzalem, maar scoort wel een dikke hit.

Alana ontdekt in 2005 de smaak van de Good Old Days of Rock & Roll en besluit een Rock&Roll show te starten met een eigen band. Lees hier een interview met haar uit deze periode.
2006
Keyboards + Backing vocals + Producing bij en voor de danceformatie: "LASH!". Deze dance groep had enkele singles met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop 50:
- Love (2004)
- Living your life (2005)
- It's a shame (2006)
- When the lady smiles (2007)
- It's over now (2008)
- Hold me now (2011)
2007
Keyboards + Backing vocals bij Marijn Devalck zijn muziekproject: "Marino Falco".
2009
Keyboards + Lead & Backing Vocals + Producing & Arrangeren voor de CD opname en voorstelling van de Nederlandstalige All-Round zangeres "Sonny B".
2010
Tim start met zijn eerste eigen samengestelde band: "Twisted Logic". Dit is een tribute band aan de Britse rock/pop muziek van bands als Keane & Coldplay. Hoogtepunt met deze groep was het optreden op Marktrock Poperinge in 2010 na de headliner "Milk Inc." met meer dan 8000 mensen op het plein!
2010
Keyboards + Backing vocals bij "Guy Swinnen & Band".

Guy Swinnen begon in 1978 met "The Scabs", een groep die één van de bekendste Belgische rockgroepen uit de jaren '80 en '90 was. Na de split ging hij solo verder onder zijn eigen naam, en met de groepen "Jonesy", "Swinnen" en "Guy Swinnen & Band". Met Jan Hautekiet en Andries Boone bracht hij vanaf 2002 Hard Times Revisited, een greep uit het The Scabs-repertoire en een aantal nieuwe Swinnen-songs. Van deze tour werd een live-cd gemaakt.
Op vraag van Kurt Overbergh speelde Swinnen met "The Scabs" in 2007 een aantal reünie-concerten in de Ancienne Belgique. Deze reünie bezorgt hen in 2008 een plaats op de affiche van TW Classic. In 1983 en in 1992 stonden ze reeds op het toenmalige 'Torhout/Werchter'. Voor het tweejaarlijkse Living Roots-project speelde Guy Swinnen samen met Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) en Raf Walschaerts (Kommil Foo) een aantal nummers die hen hebben beïnvloed.

In 2005 werd hij de winnaar van het survival-televisieprogramma "Stanley's Route" op VT4 waarvoor tien bekende Vlamingen in Afrika moesten overleven : Leona Detiège, Hilde De Baerdemaeker, Brigitta Callens, Roxane, Filip Meirhaeghe, Raphaele, Flor Koninckx, Tina Driessen en Joachim Dejonckheere.

In 2010 verschijnt bij uitgeverij Ludion het boek "Dirty Years of Rock 'n' Roll", een flink gedocumenteerde biografie over The Scabs geschreven door Jo Smeets.
2010
Tim is vaste toetsenist voor de tournee "1960" van Guy Swinnen en Bea Van der Maat doorheen de culturele centra in Vlaanderen.

Beide werden geboren in 1960, dat betekent dat ze in 2010 allebei hun 50ste verjaardag konden vieren.

Met een originele invalshoek werd dit een opgewekte show, waarbij zowel het eigen repertoire (o.a. The Scabs) als hits die deze "belegen jeugd" beïnvloed hebben, aan bod kwamen. Een boeiende terugblik met de nodige nostalgie. Het repertoire bestond uit: Bono, Michael Stipe, Michael Hutchence, Nena, Joan Jett, Mick Hucknall, David Duchovny, Sean Penn én De Pil die ook allen werden geboren in 1960.
2011
Tim start met solo optredens binnen het country & linedance gebeuren.
2014
Tim wordt de nieuwe keyboardspeler + Backing vocal bij de partyband "Pop It Up".

Bestaande uit 2 swingende front zangeressen en 4 hyper-energetische muzikanten
Een show vol ENERGIE en VERLEIDING
Een muzikale ROLLERCOASTER
Voor elk wat wils aan een RAZEND tempo
2014
Tim verzorgd samen met "BN Sounds" de P.A. + Techniek voor diverse bands op plein- en parkconcerten. Men werkt met de laatste nieuwe actieve luidsprekers en digitale mengtafels. Diverse mogelijkheden qua geluid en belichting!
2015
Tim wordt de nieuwe keyboardspeler + Backing vocal bij de coverband "The Fallen Madonnas".

Op enthousiaste, energieke wijze en in een razend tempo flitsen muzikale hoogvliegers van de jaren 70, 80, 90 tot op heden voorbij. Zij onderscheiden zich door een veelzijdige, uitgekiende set met ondermeer medley's rond bepaalde thema's afgewisseld met aanstekelijke interpretaties van bestaande juweeltjes. Vanaf de eerste noten is het al feest op het podium en spatten de muzikale vonken er van af !
2016
Tim viert zijn 20- jarig bestaan op de planken als muzikant en ook tevens zijn 5- jarig bestaan als Solo- zanger binnen de country & linedance.
Tim heeft reeds samengewerkt met:

Guy Swinnen
(The Scabs)

Alana Dante

Dean
(Idool 2007)

Jessy
(Jessy feat. The Mackenzie)

Marijn Devalck
(Marino Falco)

Bea Van der Maat
(Won Ton Ton)

Sandra Kim
(Eurosong 1986)

Jean-Bosco Safari

Micha Marah

Bart Herman

Luc De Vos
(Gorki; RIP 2014)

Laura Lynn

Eddy Wally
(RIP 2016)

Tyana / Tatyana Storm
(Zo is er maar één 2009)

Wesley
(The Voice van Vlaanderen 2012)

Katy Satyn
(Star Academy 2005 + Eurosong 2008)

An De Brandt
(Laatste 10 bij "K2 zoekt K3")

Bianca Maessen
(Hearts of Soul & Dream Express)

Emma De Quick

(Finaliste "The Voice Belgique" 2016)

Bert Embrechts
(De Laatste Showband)

Bart Buls

(De Laatste Showband)
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu